Marktcafé Les Halles

15 jaar Les Halles

De tijd vliegt voorbij terwijl we ons amuseren. De ene mijlpaal is nog maar net achter de rug of er is alweer een nieuwe reden om met gepaste trots stil te staan bij en terug te blijken op een memorabele periode. Zo ook bij Chris Bevernage, die al 30 jaar lang meerdere horecazaken in het centrum van Ieper uitbaat, nu zijn marktcafé Les Halles 15 verjaardagskaarsjes op de taart mag plaatsen. En dus gaan we met zijn allen vieren! VZW ri4vos tekende een plan uit om van te smullen.

Marktcafé Les Halles

Donderdag4 juli

MONTEBALDO - Poprock

Verhalende songs, die dromerig en tegelijk duister klinken. De stad in vogelperspectief, sluipend avondlicht op een laatste zomerdag... Voor fans van: Chartreuse, Bony King of Nowhere, King Krule, Ben Howard, Black Country New Road.

THE WIZARDS - Rock Covers

Nikolas Van der Veken (frontman van Janez Detd) en Pieter Depouillon (o.a. The Voice van Vlaanderen) komen net als de rest van de bandleden uit Grembergen. De muzikale microbe is bij hen zo sterk dat wanneer het hen past (zo'n 5 maal per jaar) het podium delen om op geheel energieke wijze een karrenvracht aan rockcovers op het publiek los te laten. Nooit de meest voor de hand liggende, dertien in een dozijn nummers, maar stuk voor stuk meebrullers met een torenhoog oh-ja-gehalte.

JAMAFRICAN CREW - DJ Afterparty

Gerenommeerd, gelauwerd en groots op tal van exotische podia in het buitenland. Niels Bever draait urban, roots, dub en reggae alsof hij er zijn hele leven in is opgegroeid. Van laid-back vibes tot feel-good grooves, van rasta style tot Jamaican ska, van goed naar beter naar best.

Marktcafé Les Halles

Donderdag11 juli

VEEL FOKKERSVREUGDE - Westhoekplezier

Eigen nummers in het West-Vlaams, afgewisseld met ‘vertellementen’ die op zoek zijn naar een spontane glimlach. Intieme, explosieve en herkenbare liedjes uit de Westhoek overgoten met een pittige saus van blazers.

YEVGUENI - 20 jaar - Vlaamse Folk

Op de Vlaamse Feestdag wordt er een Nederlandstalige topband van stal gehaald. In de zomer van 2006 stond YEVGUENI op de affiche van Muzikale Dinsdagen en speelde daar het plein ondersteboven. Nu 18 jaar en 6 studioalbums later komt de band rond zanger/frontman Klaas Delrue dit kunststukje nog eens overdoen.

THE VINTAGE DEEJAYS - DJ Afterparty

3 kleppers uit de streek halen het beste uit zichzelf naar boven.

Luc Snaet (Studio One), Didi Decaesteker (Disco Satisfaction) en Peter Desimpel (Perter's Drive in Show) hebben hun sporen ruim verdiend als partydeejays.Ze draaien nog old skool met CD's, 80/90 & 2000 muziek.

15 JAAR LES HALLES ON FIRE

Spetterend, knetterend, vonkend en pronkend. Spektakel om (hart)verwarmend naar te kijken en van te genieten gebracht door Monsters of Fire uit Ieper. Sta versteld van hun stelt- en stuntwerk.

Marktcafé Les Halles

Donderdag18 juli

GRANT GALE - Rock

Een briesje dat je doet brullen en smullen. Een windstoot die je haar 2 centimeter laat rijzen. Een storm die ervoor zorgt dat je je benen niet langer kan stilhouden. Een wervelwind van opzwepende ritmes en geluiden. Grant Gale, een TORNADO van ROCK!

WEGSFEER - New Wave Classics

Deze band wordt aanzien als de beste new wave tribute band van Europa en wordt gevormd door Filip Heylens (Les Truttes), Bart Van Lierde (K's Choice, Meuris, Rick De Leeuw...), Kris Delacourt (Meuris, Condor Gruppe) en Niko Westelinck (megaproducer). Als een volleerde teletijdmachine katapulteert de groep ons terug naar de donkere jaren '80 en serveert ze ons onder andere Sisters of Mercy, The Cure, Bauhaus, Joy Division, The Neon Judgement...

VETZ AKSJE - DJ Afterparty

DJ Jos, onze all-time huisdeejay wanneer het aankomt op het neerzetten van een vettig feestje, heeft zijn strepen meer dan verdiend in het new wave milieu. Als een van de vaste residents van onder andere W-festival, Sinner's Day en Batcave XXL toont hij zich een meester in het bespelen van het publiek.

Marktcafé Les Halles

Donderdag25 juli

CRYING LUPUS - Grunge

Zangeres met betoverende stem beroert zelf de bas en laat zich op unieke wijze begeleiden door krachtige drumbeats en snedig gitaarwerk. Soms zweverig en melodieus, dan weer wat hoekiger of rechttoe rechtaan, maar steeds in de geest van wat Nirvana op de mensheid losliet.!

CLEARWATER CREEDENCE REVIVAL (UK) - Tribute

Muzikale Donderdagen worden afgesloten in schoonheid en grandeur met de Britse All Star Band CLEARWATER CREEDENCE REVIVAL. In een bijna twee uur durende spektakelshow komen alle hits van CCR langs. Denk hierbij aan (uit de vuist weg): Proud Mary, Have You Ever Seen The Rain, Suzy Q, I put a Spell on You, Born on the Bayou, Bad Moon Rising, Green River, Fortunate Son, Down on the Corner, Who’ll Stop the Rain en zo veel meer. Al deze muzikale parels worden gebracht door Peter Barton (15 jaar zanger van The Animals), Geoff Hammond (Danny Laine Band, Paul McCartney’s Wings, Moody Blues...), Graham Pollock (Eric Haydock & The Hollies, The Bay City Rollers...) en Alan Sagar (Slack Alice, Zoot Money, Big Country). Nu al een avond om nooit te vergeten.

BOBALICIOUS - DJ Afterparty

Bob Bossaert uit Brielen staat voor Beats met Ballen. Bangelijk, Beter, Best. Of het nu gaat om roots, folk of wereldmuziek: zolang het swingt en klinkt maakt het kans om op de setlist terecht te komen.

Marktcafé Les Halles